Blog Story

Join the green wave: Duurzame incentive reizen met GSE The Agency

Steeds vaker krijgen wij vanuit onze klanten de vraag om duurzame groeps- & incentivereizen te organiseren, omdat duurzaamheid een belangrijk thema is voor bedrijven om zich toekomstbestendig in de markt te zetten. Bedrijven willen graag laten zien dat ze begaan zijn met het milieu en de toekomst van de volgende generaties, en daar horen duurzame incentive reizen bij. Voor de een betekent dit wat vaker met de trein reizen of wat minder vaak vliegen, voor de ander de CO2 uitstoot van vluchten compenseren in een milieuproject. Het past allemaal binnen het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, waarbij we allemaal ons steentje willen bijdragen aan een betere wereld.

Duurzame mogelijkheden van reizen

Duurzaam reizen klinkt te gek en het is helemaal in. Maar hoe pak je dat aan, vooral voor groepen van 50 of 100 personen en meer? Geen zorgen, GSE The Agency is eerder deze battle aangegaan en we delen graag onze inzichten met jou!

All aboard the eco-trein

Treinen zijn veel groener dan vliegtuigen of auto’s, met minder CO2-uitstoot. En ze zijn ook nog eens super comfortabel. Nachtje weg? No problemo, we hebben nachttreinen naar droomplekjes in Europa. Of je nu denkt aan wintersport of een stedentrip, er is een trein voor. Nightjet, Eurostar, NS International, Thalys – kies maar uit. Je kan zelfs kiezen voor privétreinen, fancy toch? Wij weten de wegen voor de beste deal.

Het jammere is dat niet elke bestemming een directe treinverbinding heeft. En dan hebben de meeste treinbedrijven ook nog een limiet aan het aantal personen per groep. Dat kan betekenen dat je groep opgesplitst moet worden en dat je soms moet overstappen. Iets om te checken als je met een grote groep reist!

Vroooom: de bus

Naast de trein is de bus een groene keuze. Waarom? Minder uitstoot, minder energieverbruik en super efficiënt. Pluspunten van de bus? Flexibel met opstaplocaties, handig als iedereen uit verschillende hoeken komt. En we kunnen allemaal tegelijk op de bestemming zijn. Alleen het verkeer kan nog roet in het eten gooien. Maar no worries, we kunnen een vette tussenstop maken met activiteiten, koffie of lunch. Bonus: sommige bussen rijden op HVO100 Diesel; bijna 100% CO2-neutraal!

Duurzame incentive reizen blog

Where to next?

GSE The Agency heeft al een aantal vette duurzame trips geregeld. Met een van onze vaste klanten zijn we met de Eurostar naar Londen gegaan. 250 mensen in één trein vanuit Amsterdam en Rotterdam. Londen is echt een topstad om met een grote groep te bezoeken: easy te bereiken, veel hotels, en laten we de lokale OV-opties niet vergeten. Met een eigen OV-kaart (Oyster Card) kun je de hele stad duurzaam verkennen.

Een andere toffe bestemming is de Ardennen. Daar is de natuur echt amazing. Outdoorsy activiteiten zoals hiken, fietsen, kajakken, raften, en teambuilding zijn een geweldige manier om van de omgeving te genieten. Wil je een nóg duurzamer bezoek? Kies dan voor eco-vriendelijke accommodaties en ga voor local eten en drinken. Of plan een groepsactiviteit waar je samen de natuur in trekt en bomen plant om het laatste beetje CO2-uitstoot van jouw reis meteen te compenseren. Zo kan je met elkaar bonden en ben je meteen sustainable bezig! Chill toch?

Kortom, duurzaam reizen blijft een logistieke uitdaging en voor elke groepsreis is een unieke aanpak nodig. Wij zijn er klaar voor om met je te brainstormen, durf jij het aan?