Blog Story

Montenegro: ski, proef en ontdek in deze hidden gem van de Balkan!

Hebben jullie de usual hotspots in Europa al afgevinkt? Of wil je jouw collega’s of relaties verrassen met een out-of-the-box bestemming? Dan is Montenegro the place to be! We nemen je mee naar deze upcoming (incentive) bestemming in de Balkan!

Snow much fun

Geloof het of niet, je kunt hier zelfs de pistes op! En dat voor een fractie van de kosten vergeleken met andere populaire skigebieden. Bovendien komt alles, van dineren tot drankjes, met een verrassend laag prijskaartje. Imagine: een gemiddeld biertje kost slechts €1,50, en je haalt je kopje koffie voor maar €1.

Now, let’s talk about skiing. Het Kolašin skigebied bestaat uit 45 kilometer aan pistes en de afdalingen zijn verbonden door middel van 7 skiliften. Het wintersportgebied ligt op 1400 tot bijna 2100 meter boven zeeniveau en heeft zo’n 20 kilometer aan blauwe en rode piste. En voor de die-hard skiër: 5 kilometer aan zwarte piste.

Montenegro: The hidden gem in de Balkan!

Vliegen naar Montenegro

But there is more to explore! We zijn onlangs op inspectiereis naar Montenegro geweest om de reisprogramma’s voor de groepsreizen van deze zomer te finetunen.

Vanuit Nederland wordt er nog niet (of nauwelijks) rechtstreeks gevlogen op Tivat, of op de hoofdstad Podgorica. Deze zomer vliegen de groepen met een overstap of met een privécharter. Zelf vlogen we met Air Serbia naar Belgrado, waar we een mooie aansluiting op het vliegveld van Tivat hadden. Dit was prima te doen, met hooguit 1,5 uur aan extra reistijd. Het was onze eerste ervaring in de lucht met Air Serbia en waren aangenaam verrast door de kwaliteit van de service.  

Wine Wonderland

Speaking of surprises, Montenegro zit er vol mee! Picture this: een fascinerende wijnkelder van 7000 m2 op 30 meter onder de grond. In deze 356 meter lange tunnel, gevuld met honderden meters kleine en grote vaten, ligt meer dan 2 miljoen liter wijn te chillen. Jullie trip starten met een bezoekje aan deze unieke cellars en proeven van de wijnen en traditionele hapjes in het gezelschap van top sommeliers? Wine not 😉

Al meer dan een halve eeuw is dit Montenegrijnse bedrijf één van de grootste en belangrijkste producenten van druiven, wijn en druivenbrandewijn in Zuidoost-Europa, op een indrukwekkend gebied van ongeveer 2.300 hectare. Een locatie waar ook perfect een (korte) presentatie of speech gegeven kan worden. Zo krijgt het zakelijke stukje direct een mooi tintje!

Coastal gem budva

We vervolgen de reis naar Budva! Deze coastal gem ligt langs de Adriatische Zee, is omringd door ruige bergen, heeft een relaxte vibe en is absoluut één van de bezienswaardigheden van Montenegro. De oude ommuurde binnenstad is nog geheel authentiek en heeft qua gevoel veel weg van Split in Kroatië. Met een bruisende boulevard en mooi strand heeft Budva alles wat je nodig hebt.

Montenegro: The hidden gem in de Balkan!

foodspots

Tijdens de inspectietrip hebben we veel hotels en natuurlijk onze favoriete restaurants voor groepen bezocht. We ontdekten ook twee pareltjes van restaurants met GE-WEL-DIG eten.

  • Nummer 1: een authentiek Montenegrijnse locatie met stunning gerechten en prachtig decor! Ook een ideale locatie om na een relaxte dag op het water aan te schuiven. Je stapt namelijk voor de deur van het restaurant uit en waant je direct in dit paradijsje.
  • Nummer 2: een beach restaurant, met zwemmogelijkheden en exclusieve groepsreserveringen voor extra luxe en vrijheid!

Outdoor avonturen

Activiteiten zijn er in overvloed in Montenegro. Van bergfietsen (voor iedereen goed te doen) en kayakken, tot canyoning en het spotten en zwemmen met dolfijnen! Side note: Deze prachtige dieren leven hier in alle vrijheid en niet in gevangenschap.

Voor de grand finale van de reis, de laatste avond, zetten we graag een unieke gelegen restaurant in, waar het uitzicht over de Adriatische kustlijn en de ruige bergpieken inspireren en motiveren like no other place.

Dus, ook genoeg gehad van de usual hotspots in Europa?

We dagen je uit om je horizon te verbreden en verrassen je met een offer that you can’t resist!