Maxime Schoones
We weten allemaal dat Italië een paradijs voor foodies is, toch? Met name Bologna, Parma en Modena zijn hotspots. In Bologna, bekend als “La Grassa” (de dikke), geniet je van een overvloed aan good food, zoals tagliatelle al ragù en tortellini in bouillon.
In Parma draait alles om Parmezaanse kaas én Parmaham. Een bezoek aan een Parmigiano-fabriek is hier dan ook een absolute must! Daar zie je niet alleen hoe deze lekkernijen gemaakt worden, maar kun je er ook heerlijk van proeven. En zoals de Italianen zeggen: You know you’re in good company when there’s Parmigiano on the table.
En vergeet Modena niet, met de beste balsamicoazijnen ter wereld. Breng een bezoek aan een traditionele acetaia (azijnmakerij) en leer alles over het ambachtelijke proces.
Tokio rocks vanwege z’n beroemde Tsukiji-vismarkt. Deze markt is vanaf de vroege ochtenduren te bezoeken en expect verse sushi die mindblowingly lekker is. Ga op zoek naar de beste sushi restaurants in de stad en laat je betoveren door de delicate smaken en texturen van deze Japanse delicatesse.
Ervaar de unieke charme van de izakaya’s van Tokio, waar je chill kunt genieten van een uitgebreide selectie aan Japanse gerechten en dranken. Van yakitori en robatayaki, tot sake. A taste of culture!
Sluit je culinaire ontdekkingstocht door Tokio af met een bezoek aan de depachika: underground food halls. Hier duik je in een zee van verse producten, ambachtelijke delicatessen en coole souvenirs om naar huis mee te nemen.
Welkom in Marrakesh, de stad die al je zintuigen doet prikkelen en waar de geuren van de Marokkaanse keuken je tegemoet komen. Stroll door de kleurrijke souks gevuld met kruiden en specerijen, zoals ras el hanout en saffraan, die de basis vormen van vele Marokkaanse gerechten.
Must taste: muntthee, een traditionele drank die je door veel Marokkanen aangeboden krijgt als teken van gastvrijheid.
When the sun sets, the real food party arises! Ga op ontdekking op avondmarkten zoals Djemaa el Fna en ga op in de levendige sfeer en smaken. Van sappige vleesspiesjes, versgebakken vis en sweet treats als sfenj (Marokkaanse donuts) en chebakia (zoete gebakjes).
Picture this: samen met jouw collega’s aan lange tafel aan de kust van Lissabon, de zon gaat langzaam onder terwijl je geniet van een perfect gegrilde sardine en cataplana (een hemels zeevruchtenstoofpotje). En dat tijdens een muziekshow van Portugese fado artiesten. Ja, that’s life here!
Must taste: Pastéis de nata! Deze custardtaartjes met een krokante korst zijn echt een traktatie. De beste plek om ze te proeven? Pastéis de Belém! Maar eigenlijk kun je ze vrijwel overal in de stad vinden 😉
Maak hierna een uitstapje naar Porto voor een portwijntour langs de oevers van de Douro. Proef de rijke smaken van de beroemde portwijnen terwijl je de kelders van de stad verkent.
Lyon proeven? Dan moeten deze plekken en gerechten op jouw Lyon hotlist staan:
Le goût, c’est de la mémoire – Smaak is herinnering!
New York City is dé plek voor jullie food trip! Van sappige hotdogs tot slurp-worthy ramen, je vindt het allemaal bij de talloze foodtrucks en foodcourts in de straten van NYC.
New York barst daarnaast van de Michelin-sterrenrestaurants die haute cuisine en awesome fusion gerechten serveren. Gun je jouw collega’s een exclusieve food experience? We know the hottest places in town!
Op zoek naar een avond vol fun & flair? Dan mag een bezoek aan een Broadway-dinershow niet ontbreken in het reisprogramma. Veel restaurants in de buurt van het theaterdistrict bieden speciale dinermenu’s in combinatie met theaterkaartjes aan. Food, show and fun in the city that never sleeps!
Diewertje Reekers
Director MICE & Marketing
Stadionweg 11
AFAS Stadion (AZ)
1812 AZ Alkmaar