Taste around the world: culinaire reis bestemmingen uitgelicht!

Maxime Schoones GSE The Agency

Maxime Schoones

Delen:

Italian food dream: Bologna, Modena & Parma

We weten allemaal dat Italië een paradijs voor foodies is, toch? Met name Bologna, Parma en Modena zijn hotspots. In Bologna, bekend als “La Grassa” (de dikke), geniet je van een overvloed aan good food, zoals tagliatelle al ragù en tortellini in bouillon.

In Parma draait alles om Parmezaanse kaas én Parmaham. Een bezoek aan een Parmigiano-fabriek is hier dan ook een absolute must! Daar zie je niet alleen hoe deze lekkernijen gemaakt worden, maar kun je er ook heerlijk van proeven. En zoals de Italianen zeggen: You know you’re in good company when there’s Parmigiano on the table.

En vergeet Modena niet, met de beste balsamicoazijnen ter wereld. Breng een bezoek aan een traditionele acetaia (azijnmakerij) en leer alles over het ambachtelijke proces.

Taste Tokio

Tokio rocks vanwege z’n beroemde Tsukiji-vismarkt. Deze markt is vanaf de vroege ochtenduren te bezoeken en expect verse sushi die mindblowingly lekker is. Ga op zoek naar de beste sushi restaurants in de stad en laat je betoveren door de delicate smaken en texturen van deze Japanse delicatesse.

Ervaar de unieke charme van de izakaya’s van Tokio, waar je chill kunt genieten van een uitgebreide selectie aan Japanse gerechten en dranken. Van yakitori en robatayaki, tot sake. A taste of culture!

Sluit je culinaire ontdekkingstocht door Tokio af met een bezoek aan de depachika: underground food halls. Hier duik je in een zee van verse producten, ambachtelijke delicatessen en coole souvenirs om naar huis mee te nemen.

Marrakesh: waar smaken dansen!

Welkom in Marrakesh, de stad die al je zintuigen doet prikkelen en waar de geuren van de Marokkaanse keuken je tegemoet komen. Stroll door de kleurrijke souks gevuld met kruiden en specerijen, zoals ras el hanout en saffraan, die de basis vormen van vele Marokkaanse gerechten.
Must taste: muntthee, een traditionele drank die je door veel Marokkanen aangeboden krijgt als teken van gastvrijheid.

When the sun sets, the real food party arises! Ga op ontdekking op avondmarkten zoals Djemaa el Fna en ga op in de levendige sfeer en smaken. Van sappige vleesspiesjes, versgebakken vis en sweet treats als sfenj (Marokkaanse donuts) en chebakia (zoete gebakjes).

Lissabon & Porto: van Sardines tot Portwijntours

Picture this: samen met jouw collega’s aan lange tafel aan de kust van Lissabon, de zon gaat langzaam onder terwijl je geniet van een perfect gegrilde sardine en cataplana (een hemels zeevruchtenstoofpotje). En dat tijdens een muziekshow van Portugese fado artiesten. Ja, that’s life here!

Must taste: Pastéis de nata! Deze custardtaartjes met een krokante korst zijn echt een traktatie. De beste plek om ze te proeven? Pastéis de Belém! Maar eigenlijk kun je ze vrijwel overal in de stad vinden 😉

Maak hierna een uitstapje naar Porto voor een portwijntour langs de oevers van de Douro. Proef de rijke smaken van de beroemde portwijnen terwijl je de kelders van de stad verkent.

Kaapstad: van braai vibes tot wine delights!

Van geurige bobotie, knapperige samoosa’s en comforting bredies – it’s all here for the taste buds! Zo is een bezoek aan Kaapstad niet compleet zonder een traditionele braai-ervaring, een iconisch element van de Zuid-Afrikaanse eetcultuur. De geur van smeulend houtskool, het sissen van vlees op de barbecue en de gezelligheid van jullie hele team die samenkomen rond het vuur. Get ready for juicy food! En trek naar de wereldberoemde wijnstreken Stellenbosch en Franschhoek voor een next-level wine tasting experience. Van Chenin Blanc en Pinotage, tot Sauvignon Blanc. Proef, ruik, blend en ervaar Zuid-Afrika!

Lyon’s smaakvolle geheimen

Lyon proeven? Dan moeten deze plekken en gerechten op jouw Lyon hotlist staan:

  • Wijnregio Rhône-Alpes: jullie kans om te genieten van de regionale wijnpareltjes Beaujolais en Côtes du Rhône.
  • Les Halles de Lyon – Paul Bocuse: een gastronomische oase waar je wordt omringd door de aroma’s van verse producten, verleidelijke vleeswaren en ambachtelijke kazen. The place to be om lokale specialiteiten te proeven én wat lekkers mee naar huis te nemen.
  • Must taste: Wat staat er nog meer op het menu? Lyonse klassiekers natuurlijk! De Lyonnaise salade met spek, croutons en een gepocheerd ei. Of geniet van gratin dauphinois en quenelles de brochet.


Le goût, c’est de la mémoire
– Smaak is herinnering!

Van hotdogs tot Michelin-sterren in New York

New York City is dé plek voor jullie food trip! Van sappige hotdogs tot slurp-worthy ramen, je vindt het allemaal bij de talloze foodtrucks en foodcourts in de straten van NYC.

New York barst daarnaast van de Michelin-sterrenrestaurants die haute cuisine en awesome fusion gerechten serveren. Gun je jouw collega’s een exclusieve food experience? We know the hottest places in town!

Op zoek naar een avond vol fun & flair? Dan mag een bezoek aan een Broadway-dinershow niet ontbreken in het reisprogramma. Veel restaurants in de buurt van het theaterdistrict bieden speciale dinermenu’s in combinatie met theaterkaartjes aan. Food, show and fun in the city that never sleeps!

Diewertje Reekers
Director MICE & Marketing

Get in touch