Blog Story

Beleef en proef de Zuid-Italiaanse cultuur in Puglia!

Puglia is een geweldige bestemming in Zuid-Italië, bekend om zijn prachtige landschappen, rijke geschiedenis en gastronomische experiences. Als je op zoek bent naar een unieke incentive reisbestemming, is Puglia the place to be. We hebben onlangs een trip georganiseerd voor een groep medische professionals naar deze bellissimo plek!

beleef en proef de zuid-italiaanse cultuur in Puglia!

Warm benvenuto

Bij aankomst werden de deelnemers warm ontvangen, wat heel typerend is voor de gastvrijheid van deze Italiaanse regio is. Een gezellige borrel met lokale wijn en hapjes zette meteen de toon voor de reis: saluti! De groep verbleef in prachtige accommodaties, variërend van traditionele trulli (kalkstenen woningen met kegelvormige daken: ook wel het symbool van Puglia) tot luxe resorts met uitzicht op zee.

Ontdek lecce

We begonnen de trip met een rondleiding door Lecce, ook wel bekend als het “Florence van het zuiden”. De prachtige barokke architectuur en charmante straatjes zorgden voor een feeërieke sfeer. Daarnaast zorgden de teamactiviteiten, zoals een city game door de oude stad, voor extra bonding tussen de deelnemers.

beleef en proef de zuid-italiaanse cultuur in Puglia!

Food experience in Ostuni

Een trip naar Ostuni, de “Witte Stad”, was niet alleen een lust voor het oog, maar ook een discovery op culinair gebied. Gepassioneerde lokale chefs deelden de geheimen van de Apulische keuken tijdens een authentieke kookworkshop met lokale producten. Na alle effort in de keuken werden de mooie gerechten uiteraard met elkaar geproefd, en wel in heel idyllische sferen in een prachtige binnentuin tussen de bloeiende olijfbomen.

Relaxen in Polignano a Mare

Een dagje ontspanning stond op het programma aan de kust van Polignano a Mare. Dit is zonder twijfel één van de meest pittoreske plaatsjes aan de kust van Puglia. Het heldere blauw water, de typisch witte huisjes en gezellige Italiaanse straatjes maken dit een top plek om een dagje te relaxen. Zo konden de deelnemers genieten van zon, zee en strand, afgewisseld met teambuildingactiviteiten zoals kajakken en beach games. De dag werd in beach style afgesloten met een seafood dinner bij een restaurant aan zee.

Culturele Duik in Alberobello

We bezochten Alberobello: hét trulli dorp van Puglia.  Hier dompelden deelnemers zich onder in de lokale cultuur met interactieve workshops en tours. De reis eindigde met een afscheidsdiner, waar we herinneringen deelden en onze team spirit versterkten. 

Arrivederci, Puglia!

Puglia heeft alles: cultuur, fijn klimaat, prachtige locaties, good food en leuke teambuilding activiteiten. Deze incentive reis betovert niet alleen de deelnemers met de schoonheid van de regio, maar boost ook de teamspirit en zorgt gegarandeerd voor unforgettable memories. Grazie Puglia, en tot ziens: arrivederci!